Minipaardjes Stal Veldhoek

Minipaarden: wat kan u er allemaal mee doen?

 1. Paardrijden?
  Er zijn tal van leuke activiteiten die u kan ondernemen met uw minipaard. Eigenlijk is alles mogelijk wat ook lukt met een groot paard, behalve het berijden van het dier. Er zijn wel mensen die hun kinderen laten rijden op minipaarden, maar hun lichaamsbouw is daar zeker niet op afgestemd en voor het paardje zelf is het dus beter dit niet toe te laten.

 2. minipaard in enkelspanMennen:
  Een leuke sport is het mennen in enkel- of dubbelspan. De minipaarden trekken dan een licht karretje met één volwassen persoon. Zo kunnen ze
  met gemak afstanden afleggen van 15 km en meer. Dit kan recreatief of in competitieverband gebeuren.

 3. Wandelen:
  Neem uw miniatuurpaard eens mee op wandeling en laat de hond thuis! Mini's zijn er dol op en het is goed voor het wederzijds vertrouwen. "Enge obstakels" zullen uw pad zeker kruisen en als u de minipaarden daar dan vlot en zonder opgegeten te worden voorbij kunt loodsen, zullen ze almaar meer in u als leider gaan geloven.

 4. miniatuurpaardje kan stijgeren op commandoDressuur:

 5. Amerikaanse miniatuur paarden zijn bijzonder intelligent en leren dus makkelijk nieuwe kunstjes aan. Dressuuroefeningen kunnen bijgebracht worden met behulp
  van de stem en de lange zweep. U kan ze ook laten rollen of steigeren op commando, een voetje of een kusje geven, voetballen, of zelfs op hun poep gaan zitten!

 6. Grondwerk:
  Of u nu zweert bij Parelli, Hempfling, Voest of Monty Roberts, het blijven paarden, dus kan u zeker grondwerk met ze doen. Grondwerk is een aanrader voor wie goed wil kunnen communiceren met zijn mini en een gerespecteerd leider wil worden.
  Hierdoor kan u een sterke vertrouwensband ontwikkelen en zal uw minipaardje in de toekomst makkelijker nieuwe oefeningen aanleren.

 7. Jumping:

 8. Een balkje springen doen minipaarden maar al te graag. Natuurlijk mag er dan geen ruiter op. U loopt dus gewoon naast ze met het longeertouw vastgemaakt aan het halster of hoofdstel en zo leidt u ze in galop over de hindernissen, zonder zelf mee te springen. Vergt wel wat training van het paard, maar zeker ook van u!
  In Amerika is jumping met minipaarden al een nationale discipline geworden. Sommige paarden springen er met gemak over de maximaal toegelaten hoogte van 1 m 12! Een parcours ziet er dan ongeveer als volgt uit: 9. Deelnemen aan shows en keuringen:
  Menig eigenaar is heel trots op zijn mini's! Wie aangesloten is bij stamboekverenigingen zoals het BMP of het NMPRS kan meedoen aan shows en keuringen waarbij dan vooral op het exterieur en de grootte van het dier wordt gelet. Voor deze stamboekkeuringen worden de paardjes geschoren en geknipt, hun hoefjes ingevet en ze worden zelfs gemaquilleerd om er opperbest uit te zien.

 10. Verzorgen & knuffelen:
  een blindegeleidepaardje wijst zijn baasje de wegMinipaarden hebben evenveel verzorging nodig als een gewoon rijpaard, dus daar hoort ook hoeven krabben bij, borstelen van manen en staart, schoonmaken van de oogjes, ... De meeste minipaardjes worden ook graag geknuffeld, dus dat is mooi meegenomen!

 11. Blindegeleidepaardjes:
  Vooral in Amerika, maar ook in Duitsland experimenteert men met blindegeleidepaardjes. Dit zijn meestal getrainde Falabella's die met hun blinde baasje gaan winkelen in de supermarkt, het vliegtuig nemen, de postbus legen, stoppen voor rode lichten, … Dit lijkt wonderwel zeer goed te werken, vooral omdat minipaarden veel langer leven dan de gemiddelde hond. Ze worden makkelijk 30 tot 40 jaar oud. Het enige minpunt is de zindelijkheid.

Disclaimer & privacybeleid